Cover Image of Home page

BLOG

Nova runda investiranja za Native Teams u iznosu od 6,275 miliona evra

Native Teams, globalna platforma za digitalna plaćanja namjenjena frilenserima, remote radnicima i poslodavcima, ostvarila je novu rundu investiranja u iznosu od fantastičnih 6,275 miliona evra. U rundi su učestvovali prethodni investitori Native Teams-a, regionalni fondovi Eleven Ventures i Fil Rouge Capital, kao i novi investitori — korporativni fond MFG Invest i londonski Begin Capital.

2024-06-19

Čitaj više

Nova runda investiranja za Native Teams u iznosu od 6,275 miliona evra

3 visoko plaćene vještine koje možete naučiti besplatno

Trendovi vještina se stalno razvijaju. Ono što je bilo traženo prije nekoliko godina danas je manje ili više uopšte nije relevantno. Da biste napredovali u svojoj karijeri na dosljednom nivou, morate biti spremni da se prilagođavate... stalno. Budući da se promjena može dogoditi gotovo bez upozorenja (pogledajte bum umjetne inteligencije kao primjer), uvijek biste se trebali usavršavati barem jednom godišnje, kako biste bili aktuelni i na vrhu u svojoj karijeri i poslu, umjesto da dozvolite posao ili poslodavac ima kontrolu nad vama. Visoko plaćene vještine omogućavaju upravo to. One vam omogućavaju da budete fleksibilni i da se prilično lako krećete kroz freelance poslove i poslovne prilike. Budući da su tražene, otkrićete da ćete biti privlačniji kandidat za zapošljavanje menadžera i regrutera, i da ćete imati više uticaja u svijetu freelancinga.

Čitaj više

Freelanceri nepoželjni u evropskim kafićima

Jedna od prednosti freelancinga je zamjena sumorne kancelarije za obilazak trendi kafića i coworking prostora na destinacijama širom svijeta. Ako ste imali u planu da otputujete u, recimo, Španiju, sa ciljem da deo vremena provedete radeći iz kafića, razmislite još jednom. Na nekim mjestima u Španiji, a i širom Evrope, freelanceri i njihovi laptopi lagano postaju nepoželjni gosti. Barovi i kafići u Valensiji, Santjagu i Barseloni postali su neprijateljski nastrojeni prema freelancerima. U nastavku pročitajte i zašto.

Čitaj više

Intervju sa freelancerom - Igor Dugonjić

Ako ste ikada čitali objave i komentare na facebook zajednicama freelancera iz BIH, niste mogli da ne primjetite jedno ime koje se stalno pojavljuje sa dobronamjernim odgovorima na sve nedoumice sa kojima se sreću freelanceri. Igor Dugonjić se izdvojio iz mase i željeli smo da saznamo ko se krije iza svih tih uputstava, savjeta, i gomile strpljenja da odgovori svakom ko je zalutao u potrazi za freelance karijerom. U nastavku pročitajte interjvu sa ovim šarmantnim gospodinom.

Čitaj više

Šta je to Imposter sindrom?

Imposter sindrom je izraz koji se prvi put pojavio 1970-ih godina, a osmislile su ga američke psihologinje Suzanne Imes i Pauline Clance. Htjele su da opišu unutarnje psihološko stanje pojedinca koji vjeruje da ne zaslužuje svoja postignuća i priznanje koje dobija od drugih zato što duboko u sebi smatra da je nedovoljno kompetentan i da će se kad-tad otkriti njegovi propusti i nedostaci.

Čitaj više

Od haosa do maksimalne produktivnosti uz Trello

Predstavljamo vam jedan od najboljih alata za poboljšanje produktivnosti, čija besplatna verzija će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Čitaj više

Zašto toliko volimo coworking

Istaživali smo benefite rada u coworking prostorima i otkrivamo vam zašto je coworking idealan izbor za freelancere i remote radnike. Kad se umorite od rada bez društva, i krenete da razmišljate o kolegama i potencijalnom vraćanju u korporativne vode, prikočite odmah. Imamo rešenje - istražite gdje u okolini ima dobar coworking prostor!

Čitaj više

KAKO BITI LEGALAN FREELANCER - BEZ REGISTRACIJE BIZNISA

Koliko puta ste do sad čuli da se morate registrovati kao obrtnik/samostalni preduzetnik, ili osnovati kompaniju da biste mogli legalno da poslujete sa stranim i domaćim klijentima? Znate li da postoji način da sav posao obavljate potpuno legalno a da pritom ne morate da se brinete o birokratiji i porezima već da neko drugi to sve radi umjesto vas? Predstavljamo vam Native Teams!

Čitaj više

Intervju sa freelancerom - Miroslav Simović (videograf)

Najbolji deo naše freelancing priče su prilike da razgovaramo sa talentovanim pojedincima koji svojom strašću oblikuju svijet. Imali smo čast da razgovaramo s Miroslavom, poznatim videografom iz Nevesinja. Pročitajte u nastavku.

Čitaj više

REVOLUCIJA REZOLUCIJA - konačno ispoštujte svoje novogodišnje odluke

Uvod u novogodšnje rezolucije i zašto su vam neke već propale godina je tek počela.

Čitaj više

Vodič za prepoznavanje lažnih klijenata

Prepoznavanje lažnih ponuda za posao je ključna vještina koju svaki frilenser treba da usavrši kako bi osigurao siguran i uspješan karijerni put.

Čitaj više

Koja boja će dominirati 2024. godine?

U dinamičnom svetu dizajna i kreativnosti, boje su više od estetskog dodatka. One su jezik koji komunicira emocije, identitet i brendiranje. Znate li ko je Pantone?

Čitaj više

Indeks kvaliteta digitalnog života 2023

Pisali smo vam prošle godine o ovome a sada vam donosimo ovogodišnje rezultate. Ko ne voli malo statistike? Kakav je digitalni život u BIH?

Čitaj više

Kako do klijenata na društvenim mrežama

Ako ste umorni od standardnih freelance platformi, razmislite o vremenu koje provodite na društvenim mrežama. Ukoliko ih koristite samo da objavite smešni video ili slike sa putovanja, razmislite malo da vreme provedeno na njima preokrenete u korist svog posla.

Čitaj više

WISE blokira personalne račune - ZAŠTO?

Evo zašto vam je Wise blokirao privatni račun i sva sredstva na njemu.

Čitaj više

Zaobiđi frazu "I'm passionate about.."

Da li znate koja je najčešće upotrebljavana fraza na svetu prilikom predstavljanja klijentima? Da li ste i vi u masi?

Čitaj više

10 najčešćih razloga za odustajanje od freelancinga - i kako ih premostiti

Bez obzira jeste li početnik ili iskusni freelancer, ova tema će vam pomoći u savladavanju prepreka i postizanju uspeha u freelancing karijeri.

Čitaj više

Intervju sa freelancerom - Sonja (UX/UI dizajner)

Pitali smo Sonju, UX/UI dizajnera, malo o njenoj freelancing karijeri. U nastavku pročitajte šta nam je rekla.

Čitaj više

Freelancing u Njemačkoj - vodič za vize

Za sve freelancere koji žele da rade iz Njemačke, pripremili smo detaljan vodič za freelance vizu.

Čitaj više

Intervju sa UX/UI dizajnerom

Pitali smo uspešnog UX/IX dizajnera sa Upworka da nam ispriča o svojoj freelancing putanji.

Čitaj više

Rad od kuće - Kako biti produktivniji

Kako biti produktivan kod kuće: Otključavanje unutrašnjeg freelance nindže uz male trikove velikih majstora.

Čitaj više

Trikovi za optimizaciju vremena

Bez obzira da li se borite sa rokovima, osjećate se pretrpano obavezama ili želite više vremena za sebe, ovaj blog će vam pružiti korisne savjete i tehnike kako biste postigli više za manje vremena.

Čitaj više

5 koraka za savršeno propratno pismo

Kako da napišeš propratno pismo koje će klijentu da zapadne za oko.

Čitaj više

Vize za digitalne nomade u Evropi

Ako planirate da se preselite u Evropu i radite na daljinu, viza digitalnog nomada može biti pravi izbor.

Čitaj više

Uobičajene prevare u freelancingu i kako ih prepoznati

Naučite kako da prepoznate uobičajene prevare u freelancingu.

Čitaj više

Freelancing u BIH 2022

Rezultati istraživanja - Freelancing u BIH 2022

Čitaj više

Indeks kvaliteta digitalnog života za 2022. godinu

Holandska kompanija Surfshark objavila je rezultate istraživanja pod nazivom “Indeks kvaliteta digitalnog života” za 2022. godinu. U istraživanju je učestvovalo 117 zemalja sveta a rangiranje se vršilo prema sledećih 5 faktora.

Čitaj više

Saznajte sve o freelancingu - drugi deo [VIDEO]

#freelancesrijeda

Čitaj više

Saznajte sve o freelancingu [VIDEO]

#freelancesrijeda

Čitaj više

8 elemenata na koje morate obratiti pažnju kako bi vaši ugovori o poslovnoj saradnji najbolje zaštitili vaš interes!

Jedno od vrlo čestih pitanja preduzetnika koji su tek registrovali svoju djelatnost tiče se ugovora koje moraju sklopiti nakon otvaranja firme, te koji je najbolji način da se zaštite od nepredviđenih situacija u poslovanju.

Čitaj više

Freelancing u BiH 2020.

Istraživanje freelance zajednice u BiH

Čitaj više

Kako kreirati dobar portfolio

Ako ste se opredijelili za karijeru u freelancing-u, onda je portfolio nešto što morate imati! Portfolio je najbolji način da promovišete sebe, svoja interesovanja i vještine.

Čitaj više

Dobijajte redovno naše najnovije vijesti, članke i izvore u vaš inbox.


© Copyright © 2024 Freelancing by JSGuru & MarketMakers. Sva prava zadržana.

Freelancing instagram