Cover Image of Home page

NOVOSTI

TREĆI JAVNI POZIV: Bespovratna sredstva za registraciju biznis ideja mladih od 18-35 godina

Imaš između 18 i 35 godina i želiš pokrenuti nešto svoje u Bosni i Hercegovini? Prijavi se za bespovratna sredstva i pokreni svoj obrt u FBiH, samostalno preduzetništvo u RS ili komercijalno poljoprivredno gazdinstvo. Požuri i prijavi svoju ideju do: 26/06/2024 do 14:00h

Čitaj više

TREĆI JAVNI POZIV: Bespovratna sredstva za registraciju biznis ideja mladih od 18-35 godina

NOVI JAVNI POZIV C2C FONDA ZA PRIJAVU INOVATIVNIH POSLOVNIH IDEJA

Imate inovativnu poslovnu ideju i registrovan biznis? Ideja je samoodrživa i može dovesti do povećanja konkurentnosti, smanjenja nezaposlenosti, i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH? Imate novu priliku za bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru Četvrtog poziva za prijavu inovativnih poslovnih ideja.

Čitaj više

JAVNI POZIV za dodjelu grant sredstava tekućih transfera za 2024. godinu - FBIH

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisuje Javni natječaj za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2024. godinu. Predmet javnog natječaja je prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera.

Čitaj više

Banja Luka: Raspisan javni poziv za dodjelu subvencija poslovnim subjektima za 2024. godinu

Grad Banja Luka raspisao je danas javni poziv za za dodjelu subvencija poslovnim subjektima u Banjoj Luci za 2024. godinu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno oko 1,5 miliona KM.

Čitaj više

DRUGI JAVNI POZIV: Bespovratna sredstva za registraciju biznis ideja mladih od 18-35 godina

Imaš između 18 i 35 godina i želiš pokrenuti nešto svoje u Bosni i Hercegovini? Prijavi se za bespovratna sredstva i pokreni svoj obrt u FBiH, samostalno preduzetništvo u RS ili komercijalno poljoprivredno gazdinstvo. Požuri i prijavi svoju ideju do: 08/05/2024 do 14:00 h

Čitaj više

TRAŽI SE: Mid-Senior Flutter Developer

Freelancer si i odlično poznaješ cijeli životni ciklus razvoja mobilnih aplikacija, od koncepta do implementacije? Imaš preko 4 godine iskustva? Ti si nam potreban! Pošalji nam biografiju na info@freelancing.ba

Čitaj više

Upwork 2023 Impact Report

Upwork je objavio svoj Impact Report za 2023 godinu. Udahnite duboko i zaronite u more informacija poput ove da su samo u 2023. godini, freelanceri u više od 180 zemalja svijeta zaradili 3,8 milijardi dolara saradnjom sa više od 850.000 aktivnih klijenata na Upwork platformi. Jeste li znali da Upwork ima 798 zaposlenih u SAD i oko 2500 nezavisnih članova u preko 92 zemlje? Znate li da je u 2023. sertifikovano 11948 freelancera u vještinama uključujući računarstvo, dizajn i kreativnost, kao i web, mobilni i softverski razvoj? Ko ne voli malo statistike?

Čitaj više

Tražimo Senior Angular Developera

Klijent iz UK traži Senior Angular Developera, na period od 3 do 4 mjeseca uz full time angažman.

Čitaj više

WANTED: Data scientist/analyst, data engineer, Machine learning engineer i Data operations manager

Da li ste vidjeli ove ljude? Ako jeste, javite nam gdje su. Austrijska kompanija traži četiri freelancera.

Čitaj više

Javni poziv za dodjelu grantova za pokretanje biznisa

Caritas Bosne i Hercegovine, u suradnji s Caritasom Austrije, uz financijsku potporu Austrijske razvojne agencije, Secours Catholique, Fondacije Medicor i Renovabisa, provodi regionalni program za povećanje zapošljivosti mladih pod nazivom YourJob –„Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans“. Cilj YourJob programa je dati mladim ljudima priliku za razvijanje vještina, sposobnosti i karijere kroz pristup profesionalnoj orijentaciji, omogućavanje prvog radnog iskustva, te kroz mogućnosti za pokretanje vlastitog poduzeća. Cilj natječaja: Podsticaj poduzetništvu i samozapošljavanju mladih s područja Hercegovine, iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega, Tomislavgrada, Ljubuškog, Gruda, Čitluka i Stoca kroz financiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog poduzeća.

Čitaj više

JAVNI POZIV - WomenInCybersecurityBH

Cilj programa mentorstva je pružiti ženama u Bosni i Hercegovini priliku da uče od iskusnih stručnjaka u području kibernetičke sigurnosti te razvijaju vještine i znanje potrebne za uspjeh u svojim karijerama.

Čitaj više

Konkurs za ilustracije na temu "Sloboda medija"

Online platforma Cartoon Movement i Ministarstvo vanjskih poslova Holandije pozivaju karikaturiste, ilustratore i umjetnike iz zemalja Zapadnog Balkana (Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije) da pošalju svoje radove na regionalni konkurs i izložbu na temu “Sloboda medija”. Prva nagrada na konkursu iznosi 1.000 eura, druga 500 eura, a izabrani radovi će biti prikazani na seriji izložbi koje će biti održane u aprilu i maju 2024. godine. Rok za prijavu je 1.3.2024.

Čitaj više

Vaše mišljenje nam je važno

Napravili smo kratku anketu sa ciljem unapređenja korisničkog iskustva na portalu freelancing.ba i unapređenja celokupne freelancing zajednice.

Čitaj više

POZIV ZA DIZAJNERE: Alma Ras Industry Day

Pozivamo vas na učešće na prvom izdanju Alma Ras Industry Day-a, koji će biti održan 5. marta 2024. godine u Visokom. Prijave su otvorene za dizajn studija, dizajn profesionalce i studente završnih godina dizajna iz regiona Zapadni Balkan + Slovenija, a koji imaju dizajn za kojeg traže potencijalnog partnera ili dizajniran proizvod u formi ideje za koju trebaju dodatni poticaj za realizaciju.

Čitaj više

JAVNI POZIV: 200.000KM za biznis ideje mladih

Mozaik omladinske banke daju skoro 200.000 KM za biznis ideje mladih, prijavite se.

Čitaj više

Javni poziv za dodelu granta do 10.000 KM za pokretanje biznisa

Program YourJob BiH objavljuje natječaj za financiranje pokretanja privatnog biznisa ili socijalnog poduzeća kroz Javni poziv mladima od 18 do 35 godina

Čitaj više

GIVEAWAY - Poklanjamo dve karte za „𝗪𝗲𝗹𝗰𝗼𝗺𝗲 𝘁𝗼 𝘁𝗵𝗲 𝗙𝘂𝘁𝘂𝗿𝗲 𝟮.𝟬“

POKLANJAMO VAM 2 ulaznice za „𝗪𝗲𝗹𝗰𝗼𝗺𝗲 𝘁𝗼 𝘁𝗵𝗲 𝗙𝘂𝘁𝘂𝗿𝗲 𝟮.𝟬“ dan po vašem izboru za dva dana učenja, razmjene iskustava i ideja, umrežavanja i inspiracija.

Čitaj više

Imamo novog partnera i pozivamo vas da iskoristite pogodnosti

Naš novi partner je kompanija Masterbox, koja vam može pomoći da lakše uđete u svijet freelancinga ili samo dopunite svoje znanje i vještine u oblasti marketinga. Pogledajte o čemu se radi

Čitaj više

Potpisali smo Fairwork deklaraciju

Rad na platformama pruža esencijalni prihod i prilike za naše freelancere ali i desetine miliona ljudi širom sveta. Međutim, većina freelancera nije zaštićena postojećim zakonima o zapošljavanju ili kolektivnim organizacijama, što znači da se suočavaju sa niskim platama, nesigurnošću i lošim i opasnim uslovima rada. Stoga smo odlučili da podržimo Fairwork projekat, kako bismo doprineli da budućnost rada na platformama bude pravičniji nego što je sada.

Čitaj više

JOB ALERT: Product Development Manager

Ukoliko imate iskustva u product managementu onda je ovo za vas! Kanadska kompanija Q One Tech traži upravo takav profil! Zainteresovani? Hajde da vas spojimo.

Čitaj više

JAVNI POZIV - Akademija za preduzetnice

Besplatni sedmomjesečni inkubatorski program namijenjen za 30 žena iz cijele Bosne i Hercegovine.

Čitaj više

Besplatna Help Desk sesija sa advokatom

Besplatna Help Desk sesiju na temu “Imate pitanja za ADVOKATA, dođite po odgovore” koja će se održati 19.10.2023. godine sa početkom u 15:30 sati u Centru za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, Avde Jabučice 52.

Čitaj više

Osvoji subvenciju za neformalno obrazovanje

Otvorene su prijave za stipendiranje polaznika edukacija iz oblasti neformalnog obrazovanja. NOD.ba stipendije osmišljene su kao podrška onima koji žele kroz neformalni vid obrazovanja nadograditi svoja postojeća ili usvojiti nova znanja, prekvalifikovati se i osigurati sebi bolju poziciju na tržištu rada, a u konačnici i bolje zaposlenje.

Čitaj više

Dobijajte redovno naše najnovije vijesti, članke i izvore u vaš inbox.


© Copyright © 2024 Freelancing by JSGuru & MarketMakers. Sva prava zadržana.

Freelancing instagram