Zaobiđi frazu "I'm passionate about.."

Zaobiđi frazu "I'm passionate about.."

Koliko ste puta do sada popunjavali sekciju "O meni" na raznim sajtovima, platformama, pišući biografiju ili se predstavljali klijentu? Da li ste i vi jedna od onih osoba koja je tom prilikom upotrebila frazu "I'm passionate about..."? 

Možda niste svesni ali ova fraza postala je gotovo univerzalna širom sveta i proglašena je za najmasovnije korišćenu frazu na svetu. 

 Iako je njena svrha da izrazi entuzijazam ili duboko interesovanje za određenu temu ili aktivnost, kao i ozbiljno posvećenje toj oblasti, često može delovati kao kliše. 

Masovno korišćenje istih fraza može narušiti jedinstvenost i autentičnost vašeg profila ili predstavljanja. Klijenti prepoznaju fraze koje se često ponavljaju i mogu ih percipirati kao nedostatak originalnosti. Umesto toga, pruža vam se prilika da unesete malo svežine u vaše predstavljanje. Upotreba drugih uvodnih fraza, koje odražavaju vašu ličnost, iskustvo i jedinstvene karakteristike, može pomoći da se istaknete i privučete pažnju klijenata. Kroz narednih 20 alternativa možete sa lakoćom preneti svoju stručnost, profesionalizam i entuzijazam na način koji će biti zapažen i pamćen.

Ako želite da budete formalni i potpuno profesionalni, predlažemo neke od ovih fraza:

  1. I believe in…

  2. I saw a need for…

  3. I work sincerely to…

  4. I firmly stand by…

  5. My calling is to…

  6. Founded on a desire to…

  7. I’m driven to…

  8. I’m laser-focused on…

  9. I’m inspired to...

  10. My mission is… 

     

Ako ipak želite da budete manje formalni i zvučite kreativnije, onda možete pokušati sa nekom od ovih:

  1. ______ fills my cup.

  2.  ______ is my cup of tea.

  3. I nerd out over…

  4. I’m happiest when I…

  5. ______ gets me out of bed each morning, sometimes too early.

  6. _____ lights me up

  7. _____ sets my soul on fire.

  8. I’m all about…

  9. Hooking people up with…

  10. I’m obsessed with…


Budite slobodni da izađete iz okvira i za sebe izaberite neku drugu frazu koja najbolje opisuje ono što radite. Klijente će ohladiti preterana upotreba uobičajenih fraza, i o sebi ćete stvoriti sliku da niste želeli da se potrudite čak ni oko svog prestavljanja, pa samim tim će to baciti upitnik i na vaš budući rad. Smanjićete sebi šanse da budete angažovani. 

Svaki freelancer zna koliko je prvi utisak ključan u poslovanju. I upravo zato, treba da obratimo pažnju na svaki detalj. S vremena na vreme, prođite kroz svoj opis, portfolio i svoj uvodni govor i potrudite se da pronađete one neuobičajene elemente koji će vas izdvojiti iz mase standardnih predstavljanja. Kreativnost i originalnost su ključne. Ne bojte se biti svoji i nezaboravni jer će vam to pomoći da se izdignete iznad konkurencije i ostavite dubok utisak na vaše buduće klijente. 

Prvi utisak je prilika koja se ne sme propustiti. Nemojte da vas u startu odbiju jer ste i vi "...passionate about..."!


Srećan freelancing!
 


 

Author image

Milica Kaurin

Autor

Reklama

  • O NAMA
  • BLOG
  • EDUKACIJA
  • FREELANCE PLATFORME
  • DESAVANJA
  • KONTAKT

Dobijajte redovno naše najnovije vijesti, članke i izvore u vaš inbox.


© Copyright © 2024 Freelancing by JSGuru & MarketMakers. Sva prava zadržana.

Freelancing instagram