3 visoko plaćene vještine koje možete naučiti besplatno

3 visoko plaćene vještine koje možete naučiti besplatno

Trendovi vještina se stalno razvijaju. Ono što je bilo traženo prije nekoliko godina danas je manje ili više uopšte nije relevantno. Da biste napredovali u svojoj karijeri na dosljednom nivou, morate biti spremni da se prilagođavate... konstantno!

Budući da se promjena može dogoditi gotovo bez upozorenja (pogledajte bum umjetne inteligencije kao primjer), trebalo bi da svoje vještine usavršavate barem jednom godišnje kako biste bili aktuelni i na vrhu u svojoj karijeri i poslu, umjesto da dozvolite posao ili poslodavac ima kontrolu nad vama.

Visoko plaćene vještine omogućavaju upravo to. One vam omogućavaju da budete fleksibilni i da se prilično lako krećete kroz freelance poslove i poslovne prilike. Budući da su tražene, otkrićete da ćete biti privlačniji kandidat za zapošljavanje menadžera i regrutera, i da ćete imati više uticaja u svijetu freelancinga.

Jasno je da stvari nisu tako jednostavne kako se čini. Besplatno naučimo - mnogo zarađujemo! - Naravno da postoji kvaka. Ova znanja se mnogo plaćaju jer su ili rijetka, ili pružaju snažnu opipljivu vrijednost preduzećima kojima služe. Ona su tu da kompanija koja vas angažuje može zaraditi više novca, prosto. Ako postanete specijalizovani za neke od ovih poslova, stavljate sebe u srećnu poziciju da budete u mogućnosti da generišete jedinstvena i kreativna rešenja za probleme.

Samo posjedovanje visoko plaćenih vještina i znanja nije gotova stvar. Kao i svaku vještinu, potrebno ih je usavršavati i razvijati, ali za razliku od bilo koje druge, učestalost s kojom se trebaju razvijati je veća nego što biste očekivali.

Budući da se javljaju u industrijama i tržištima koja imaju tendenciju da se brzo mijenjaju (kao što su tehnologija ili marketing),neophodno je da uvijek budete u toku s trendovima i promjenama koje bi na neki način mogle utjecati na vaš rad, pored vašeg godišnjeg usavršavanja.

Na primjer, da ste radili u marketingu prije nego što je AI bum krenuo, primijetili biste kako se, u roku od nekoliko mjeseci, promijenila čitava industrija i tržište. Iznenada, niotkuda, pojavile su se nove aplikacije i alati pokretani umjetnom inteligencijom koji generišu dizajne, pišu kopije i mogu raditi niz drugih stvari. Ako ne pazite na usavršavanje kako biste svoje vještine mogli prilagoditi ovim promjenama, vrlo brzo možete biti "pregaženi".

Što se više usavršavate, postajete više specijalista i povećavate svoj kredibilitet i kvalitet rada.

Ako se pitate odakle početi, predstavljamo vam top 3 vještine o čijem učenju biste mogli da razmislite ove godine (i zapamtite, ovo možete naučiti putem bootcampa i platformi za učenje na mreži, dostupnih besplatnih i jeftinih opcija):

1. Audio i video editovanje


Kome ne treba audio ili video editor? Svakog dana se objavljuju tone produkcijskog sadržaja, od videa do podcasta, za marketing, obrazovanje i zabavu, od strane početnika i dobro etabliranih kompanija širom svijeta. A da bi izgledali uglađeno, oštro i  profesionalno, podvrgnuti su editovanju video i audio montažerima. Ovo objašnjava zašto su A/V urednici veoma traženi, jer doživljavaju porast broja radnih mjesta od 7%, prema američkom Birou za statistiku rada .

1.png

Gdje to možete naučiti besplatno:

2. Digitalni marketing

Digitalni marketing je industrija koja se brzo razvija i širi, za koju se predviđa da će porasti za 6,87% do 2028. Profesionalci sa vještinama digitalnog marketinga su u velikoj potražnji, a Biro za statistiku rada  predviđa rast od 6% u prosjeku u SAD-u. Sve se obavlja online , od posla, do kupovine, zabave i posla, tako da je savršeno logično zašto je ova vještina  ovako uspješna.

Digitalni marketing je promocija proizvoda, usluga, ili brenda putem digitalnih kanala i tehnologija. To obuhvata sve marketinške aktivnosti koje koriste internet ili elektronske uređaje. Cilj digitalnog marketinga je povezivanje sa ciljnom publikom tamo gde provodi većinu svog vremena na internetu.

Možete očekivati ​​da ćete zaraditi čak 124.000 dolara godišnje kao menadžer digitalnog marketinga.

2.png

Gdje to možete naučiti besplatno:

3. Google Analytics


Prema Salary.com, prosjek koji možete očekivati ​​da ćete zaraditi sa Google Analytics kao vještinom je 125.593 dolara godišnje. Ova se vještina može koristiti u različitim ulogama, od SEO menadžera, do SEO stručnjaka i analitičara društvenih medija. Google Analytics je besplatna alatka za analizu podataka koju pruža Google. Koristi se za praćenje i izveštavanje o saobraćaju na veb-sajtovima i aplikacijama. Google Analytics pomaže vlasnicima sajtova i marketinškim timovima da razumeju kako posetioci koriste njihove sajtove, koji su izvori saobraćaja, koji sadržaji su najpopularniji, i kako se korisnici kreću kroz sajt.

3.png

Gdje to možete naučiti besplatno:

 

Da li je neka od ovih vještina izazvala vaše interesovanje? Ako je tako, onda sve dok imate dobru internet vezu i laptop, bukvalno nema izgovora da danas ne počnete da gradite ove veštine sa visokim prihodima.

IZVOR: forbes.com

Author image

Milica Kaurin

Autor

Reklama

  • O NAMA
  • BLOG
  • EDUKACIJA
  • FREELANCE PLATFORME
  • DESAVANJA
  • KONTAKT

Dobijajte redovno naše najnovije vijesti, članke i izvore u vaš inbox.


© Copyright © 2024 Freelancing by JSGuru & MarketMakers. Sva prava zadržana.

Freelancing instagram