Javni poziv za žene preduzetnice iz Doboja i Prijedora

Javni poziv za žene preduzetnice iz Doboja i Prijedora

Nakon uspješno implementirana četiri izdanja BizUp programa, Fondacija 787 u saradnji sa Gradom Doboj i Gradom Prijedor, te uz podršku konzorcija Caritas Švicarska – Niras u sklopu projekta “Lokalni ekonomski razvoj u BiH”, objavljuje poziv za prvo izdanje “BizUp Goes Local”, programa podrške mikro i malim biznisima koje vode žene sa područja ova dva grada.

Šta je “BizUp Goes Local”?


“BizUp Goes Local” je osmomjesečni program podrške koji će se po prvi put implementirati u periodu od septembra 2024. godine do aprila 2025. godine, za grupu od 15 preduzetnica koje su svoj biznis osnovale u Doboju ili Prijedoru. Cilj programa je obezbijediti podršku preduzetnicama pri prevazilaženju ključnih poslovnih izazova, savladavanju novih vještina i znanja iz različitih poslovnih oblasti, te samom unapređenju poslovanja i vidljivosti biznisa.

Odabrane polaznice programa dobijaju priliku za:

  • učešće u 7 interaktivnih radionica i predavanja sa stručnjacima/kinjama iz različitih oblasti,
  • pristup jedinstvenoj F787 edukativnoj platformi sa velikim brojem različitih edukativnih materijala,
  • individualnu mentorsku podršku sa ciljem poboljšanja poslovanja odabranih biznisa na osnovu potreba mapiranih nakon provedenog dijagnostičkog procesa,
  • stručne konsultantske usluge eksperata/ica koji će se fokusirati na jačanje i rast biznisa,
  • učešće na Samitu osnivačica biznisa 2025 koji će se održati u martu 2025. godine, i
  • dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u iznosu 6.000 KM po biznisu, za utrošak u skladu sa dogovorenim ciljevima u direktnoj vezi sa rastom poslovanja, te unaprijed definisanim kriterijima.
     

Kriterijumi za učešće

Kriteriji koji će se uzimati u obzir pri selekciji prijavljenih preduzetnica su slijedeći:

  • biznis treba biti registrovan u na području Grada Doboj ili Grada Prijedor u bilo kojoj formi, najmanje 12 mjeseci u trenutku apliciranja,
  • osnivačica/vlasnica ili većinska suosnivačica/suvlasnica biznisa je žena (bez obzira kojoj starosnoj skupini pripada),
  • preduzetnica se suočava sa izazovima da samostalno dovede svoj biznis do tačke rasta poslovanja,

    ukoliko su ispunjeni prethodni uslovi, prednost se dodjeljuje biznisima koji imaju element inovacije i/ili je moguće identifikovati potencijal za skalabilni rast poslovanja, te biznisima koji imaju društveno odgovornu komponentu tj. doprinose zajednici, biznisima koji posluju u ruralnim i slabije razvijenim mjestima, biznisima koje vlasnice vode radeći u njemu na puno radno vrijeme, te biznisima gdje je izražena spremnost preduzetnice da se aktivno posveti učešću u cjelokupnom programu.
     

Većina programa će biti realizovana u online formatu, uz izuzetak prisustva na uvodnom događaju planiranom za septembar/oktobar 2024. godine, te učešće na Samitu osnivačica biznisa u martu 2025. godine. Učešće odabranih polaznica je besplatno.

Poziv je otvoren do petka, 09.08.2024. godine (do kraja dana), a svoje prijave šaljete isključivo elektronskim putem popunjavanjem OVOG PRIJAVNOG OBRASCA.

Fondacije 787 već deset godina, kroz veliki broj preduzetničkih programa, uspješno sarađuje s preduzetnicima i preduzetnicama iz cijele BiH i regiona, s ciljem razvoja njihovih biznisa i inovativnih ideja, ali i unaprjeđenja poslovanja na inostranom tržištu. Kroz svoj rad fondacija za cilj ima i zagovaranje dobrih praksi, kao i predlaganje niza aktivnosti i procesa kako bi se stvorila što uspješnija klima u preduzetničkom ekosistemu u BiH.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa programom možete ih kontaktirati putem sljedećih kontakata:

Fondacija 787: Amela Brčaninović – amela@f787.ba
Grad Doboj: Rado Đurđević – investicije@doboj.gov.ba
Grad Prijedor: Nataša Zorić – natasa.zoric@prijedorgrad.org,
Rade Rosić – rade.rosic@prijedorgrad.org
 

Reklama

  • O NAMA
  • BLOG
  • EDUKACIJA
  • FREELANCE PLATFORME
  • DESAVANJA
  • KONTAKT

Dobijajte redovno naše najnovije vijesti, članke i izvore u vaš inbox.


© Copyright © 2024 Freelancing. Sva prava zadržana.

Freelancing instagram