Pokreni startup

Pokretanje vlastitih poslovnih projekata i razvoj aplikacija sve su popularniji u Bosni i Hercegovini.  Publikacija objavljena u izdanju Fondacije Network koristan je set smjernica za one koji su zainteresirani da osnuju start-up.

Vodič kroz niz jednostavno izloženih koraka zainteresirane vodi kroz osnove start-up kulture i procese pokretanja start-upa u Bosni i Hercegovini, uključujući proces razvoja ideja, okupljanja tima, prijave za programe podrške, registracije obrta i pronalaska potencijalnih finansijera.

Autori priručnika su uključili i listu inkubatora i akceleratora za start-upe u BiH, kao i rječnik termina i prijedloge inspirativnih filmova i knjiga, sve sa ciljem poticanja preduzetničkog duha među pojedincima i grupama koji razmišljaju o pokretanju vlastitih poslovnih projekata.

Vodič je trenutno dostupan samo na engleskom jeziku i može se besplatno preuzeti u zgradi Fondacije Networks, na adresi Skenderpašina 1, Sarajevo, ili ovdje.

Uspješne priče

Nicole Dieker: Kako sam napravila skok od freelancera do vlasnika male kompanije (start up-a)?

Već šest godina radim s punim radnim vremenom i za to vrijeme sam više nego udvostručio svoj godišnji prihod. Nije bilo nikakvog trika za to, to je posljedica niza navika...