Platforme – Virtualni Asistant

Pronaći najkvalitetnije područje za sebe – Ako već nemamo područje onda možemo staviti na papir najbolje vještine koje imamo kako bi nas istakle iznad ostalih virtualnih asistenata. Činjenica da ima toliko virtualnih asistenata na tržištu ne treba da plaši, već da potstakne maštu. Biti jedna riba među milion nije nužno zlo kada se po nečemu ističemo i tada će mnogo lakše da ide. 

Svaki certifikat otvara vrata za koja ne bismo pomislili da postoje – Poslodavci biraju virtualne asistente na osnovu povezanosti sa poljem djelovanja pa tako ne treba iznenaditi kada kraj pored nekoliko hiljada sati iskustva klijent poželi dati priliku nekome sa skromnijim portfolijem, ukoliko ima doticaja sa klientovom nišom. Od malih startup-a u IT-u preko online prodavnica kozmetike sve do firmi koje se bave prodajom fiskalnih kasa, sve se može pronaći i samim time pokazati da mi možemo da se prijavimo sa našim certifikatom iz drugog srednje za izradu nakita, koji smo dobili čisto jer nam se tada činilo zanimljivim.

Iskrenost – Svaki virtualni asistent mora opravdati svoje rezultate i proizvode. Najčešće to ne bude niko manje nego direktor ili direktorica firme i takve osobe najbolje mogu prepoznati kada ih neko laže. Dakle, ni slučajno se ne treba prodavati iznad svojih mogućnosti, ali ukoliko se pogodi fina nit između precijenjenosti i poznavanja sopstvene vrijednost – tada se se mogu ostvariti fantastične stvari.

Izaberi svoju platformu – Da li ćemo konkurisati na sveopštim platformama koje nude klijentima i freelancerima iz svakog područja da se registruju ili  ćemo da se prijavimo na stranice koje nude isključivo poslove za virtualne asistente, je isključivo na nama. Sve ima svoje i mane i prednosti te shodno tome je najbolje istražiti šta nama najbolje odgovara.

Belay.

Belay je kompanija koja nudi virtualne asistente drugim kompanijama. Pogledajte šta se nudi i pronađite sebe u nekom od poslova. 

Time Etc.

Kao i Belay, još jedna odlična stranica za virtualne asistente. 

ClickWorker.

Ova stranica ima različite zadatke: istraživanje, unos podataka.  Odlična za početnike!

Amazon Mechanical Turk.

Ova stranica je odlična za brz pronalazak poslova. Nedostatak je što većina ovih poslova nije dobro plaćena. Obratite pažnju kada birate posao. 

VA Networking.

Kako i ime samo govori, ovo je stranica odlična da se umrežite sa drugim virtualnim asistentima. Odlična stranica je i za početnike. 

Assistant Match.

Odlična stranica za konektovanje sa klijentima. Plata nije najbolja, ali nude mnogo treninga i edukacija. 

Zirtual.

Od freelance poslova do stalnog zaposlenja. Namijenjena virtualnim asistentima. 

Fancy Hands.

Od telefonskih poziva do unosa podataka. Raznovrsnost poslova je ono što krasi ovu stranicu. 

Worldwide 101.

Stranica namjenjena onima sa iskustvom. Odlična za premium korisnike.