Platforme – Video Editor

Izgradi svoj Portfolio – Portfolio video urednika je poput digitalne vizitkarte. Sve na čemu se ikada radilo se može može vidjeti, te se stil video urednika i njegovi proizvodi mogu evaluirati kako bi se moglo doći do najboljih dogovora za uzajamno zadovoljstvo. Ukoliko portfolio nije moguće ostvariti radi nedostatka iskustva, potrebno je početi sa malim projetkima kako bi se mogao isti izgraditi. 

Izaberi polje u kojem se najbolje snalaziš – Napomenuli smo na početku da je posao video urednika spoj između praktičnih i kreativnih vještina. Samim time je direktno i stil jednog video urednika jako bitan za odabir pravilnih poslova i pravilnih urednika za klijente. 

Postavi pravilna očekivanja – Mogli bi reći da je ovo jedna od najbitnijih stvari za svaki posao, ali postavljanje pravih očekivanja u ovom poslu će olakšati rad svim partijama. Video urednici vrlo često moraju više puta prepravljati određene segmente radi ukusa svojih klijenata i ukoliko se otpočetka ne postavi granica neka, onda može doći do pretjeranog produživanja projekta. Iz tog razloga se takve stvari trebaju odmah dogovoriti na početku kako bi klijenti znali da ne mogu tražiti do beskonačnosti popravke za istu cijenu kako bi izbjegli zloupotrebu.

Behance.

Prethodno spoenuta, odlična je za video editore. Redovno se objavljuju poslovi. A i kreirate portfolio kako bi došli do klijenata. 

Mandy.

Mandy je namijenjena za film i TV produkciju. Na ovoj stranici konkurencija je velika, zato napravite nešto što će Vas izdvajati od ostalih. 

Production Hub.

Media produkcija. Plaća se oko 5 USD mjesečno. 

Stage 32.

Odlična stranica za umrežavanje. 

Assemble.tv.

Odlična stranica za kreativce: režiseri, pisci, scenaristi, fotografi, editori, umjetnici. Rade sa prepoznatljivim brendovima. Morate proći njihov test kvaliteta da biste postali dio ove mreže.