Platforme – Grafički Dizajner

Vježbom do savršenstva – Kao i za sve ostalo, da bi savladao tehnike grafičkog dizajna potrebno je mnogo vježbe. Prilike za usavršavanje su na sve strane a sitne greške kojima klijent možda nije zadovoljan uvijek je moguće ispraviti. Koristi sve što ti se nudi i oprobaj se u različitm vrstama dizajna jer najbitnije je poznavati sebe i svoje mogućnosti kao i ono što nama najviše odgovara.

Izaberi svoju platformu – Ostalo je još samo da izabereš platformu gdje ćeš najbolje predstaviti svoj rad!

99 Designs.

Ova stranica je neobična i nije standardna za freelance poslove. Klijenti objave sadržaj, a dizajneri objavljuju svoju viziju kao aplikaciju. Klijent bira dizaj koji mu najviše odgovara.  Iako nije baš najbolje to što radite besplatno u slučaju da niste odabrani, odlično je za Vašu promociju. 

Behance.

Iako ovo nije stranica za freeelancing poslove svakako je stranica za koju svaki dizajner mora znati. Ova stranica omogućava dizajnerima da pokažu svoj rad. Na ovaj način dizajner se promoviše i veće su šanse da će dobiti posao. 

Angel List.

Ako volite start-up i želite raditi za takve kompanije onda je ovo stranica za Vas. 

Art Wanted.

Umjetnost? Oni to traže! Objavite svoje ilustracije, dizajne i budite spremni da se reklamirate.

Design Crowd.

Koncept je dosta sličan stranici 99 Designs, međutim ima mnogo manje aktivnih dizajnera. 

Envato Studio.

Ova stranica namijenjena je prvenstveno za kreiranje logotipa. 

Coroflot.

Ako imate malo više radnog iskustva, a želite brzo da uđete u svijet freelancninga onda je ova stranica odlična. Ovje možete objaviti svoj portfolio, a klijenti imaju mogućnost da objave ono što je njima potrebno. 

CrowdSPRING.

Ova je stranica namijenjena kreativcima bez obzira da li se radi o onima koji dizajniru logotipe ili se bave dizajnom.