Platforme – Fotograf

Pripremi se za poslove za koje apliciraš: Ukoliko si freelancer i tražiš klijente veoma često ćeš morati priložiti neformalne materijale ili projekte na kojima si radio. Potrudi se da to bude zanimljivo i da te izdvoji od ostalih! 

Kreiraj profesionalni portfolio – Kada apliciraju za posao profesionalni fotografi prilažu svoj portfolio, odnosno fotografije onoga što su do sada radili. Na ovaj način potencijalni klijenti mogu vidjeti kojim se stilom vodiš, koliko su tvoje fotografije kvalitetne i na osnovu toga odlučiti da li će postati tvoj klijent.

Lista tvojih vještina – Napravi listu vještina po kojima se razlikuješ od konkurencije.

Koristi ove sajtove:

Vježbom do savršenstva – Kao i za sve ostalo, da bi savladao tehnike fotografa  potrebno je mnogo vježbe. Prilike za usavršavanje su na sve strane a sitne greške kojima klijent možda nije zadovoljan uvijek je moguće ispraviti. Koristi sve što ti se nudi i oprobaj se u različitm vrstama fotografija jer najbitnije je poznavati sebe i svoje mogućnosti kao i ono što nama najviše odgovara.

Izaberi svoju platformu – Ostalo je još samo da izabereš platformu gdje ćeš najbolje predstaviti svoj rad!

Craigslist.

Iako smo već naveli ovu stranicu, evo je opet! Zašto? Jer je odlična za fotografere! 

Airbnb.

Niste ovo očekivali, zar ne? Airbnb zapošljava fotografe kako bi upotpunili svoju stranicu. 

Cruise Ship Jobs.

Vjerovatno još jedno iznenađenje na stranici! Odlično za one koji žele putovati i fotografisati! 

Photography Jobs Central.

Platforma za fotografe. Premium članstvo se plaća, ali nude preko hiljadu aktivnih kompanija koje redovno traže fotografe. Besplatno se možete učlaniti, istražiti, a tek onda se prijaviti na premium. 

Journalism Jobs.

Svaka dobra priča treba dobru fotografiju koja je prati! Ako ste za foto-novinarstvo onda je ova stranica odličan izbor! 

Photography Jobs Finder.

Postavite svoj rezime, istražite stranicu, aplicirajte i eto ga, posao! 

Photography Jobs Online.

Ova stranica se razlikuje obzirom da se postavljaju fotografije koje se potom otkupljuju. Ako imate gomilu fotografija objavite ih i čekajte šta će se desiti.