Izdvojeni freelancing blogovi

Znate li da ima preko million freelancer-a u svijetu i da ovaj broj raste! Osim što više ljudi žele da se bave freelancingom sve više kompanija želi da angažuje freelancere.  Na listi ispod nalaze se blogovi koji Vam mogu koristiti. 

Freelancers Union

Na ovom blogu možete pronaći vijesti o freelancerima, podršci i mnoge druge korisne savjete i informacije. 

Millo

Interesantan blog sa mnogo savjeta. 

Entrepreneur

Pokriva različite teme od malih kompanija preko tehničkog sadržaja do detalja kako voditi vlastite kompanije. 

Moz

Ako tražite tehničke savjete, trikove i SEO znanje onda je ovaj blog odličan za vas. Možete pronaći mnogo informacija o poslovanju koje Vam mogu koristiti. 

Kissmetrics

Dobro poznat izvor savjeta kako za freelancere, tako i za mala preduzeća. Blog je bogat sadržajem za marketinške kampanje.  

Hubspot Blog

Hubspot Blog je blog namijenjen freelancerima i pokriva različite teme. Većina sadržaa je dosta kratka i procjenjuje vrijeme koje morate izdovijiti za čitanje. Teme se kreću od onih kako naći kreativnu energiju kada je potrebna do najvećih grešaka zbog kojih kompanije danas propadaju. 

Marie Forleo

Ovo je blog koji svako mora čitati! Marie je dinamična, inspirativna i veoma uspješna poduzetnica čiji blog motivira. 

INC

Na ovom blogu možete da nađete neke od najboljih sadržaja. Ako se pretplatite na njihov newsletter dobijaćete odličan sadržaj na Vaš mail. 

Dribble Blog

Većina sadržaja fokusira se na dizajn, ali veoma često oslanja se na psihološke analize imanja start-up kompanije, bivanja freelancerom i sl. 

Lifehacker

Ovaj blog je vrijedan svakog čitanja. Članci koji su ovdje napisani su dosta lagani. Također, nudi mogućnost registracije, pa Vam u Vaš inbox mogu dolaziti neki od najboljih savjeta.  

Pro Blogger

Pro Blogger je web stranica na kojoj možete naći sve vezano za blog. Odlično za freelancere koji se odluče praviti blog i prodavati svoje usluge. 

Mixergy

Mixergy blog je odličan izvor za nova preduzeća i nekoga ko tek kreće u svijet freelancinga. Ono što ovaj blog razlikuje od drugih blogova jeste svakako što su prikazani intervjui sa osobama koje dijele svoje price i svoja iskustva iz kojih se može učiti.