Dunović primio tim mladih koji se bavi rješavanjem oporezivanja freelancera

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović primio je danas u posjetu tim mladih ljudi, koji su na čelu s profesorom Zlatanom Begićem, radili na izradi zahtjeva za rješavanje spora i ocjenu ustavnosti postupaka Poreske uprave Federacije BiH u vezi s retroaktivnom naplatom poreza građanima koji prihode ostvaruju iz inostranstva (tzv. freelanceri).

U timu su Emina Mešić, magistrica prava iz Srebrenika i predsjednica Savjeta mladih Demokratske fronte Tuzlanskog kantona, Emin Malkić, student četvrte godine Pravnog fakulteta iz Živinica, predsjedavajući Savjeta mladih Demokratske fronte iz organizacije Živinice, Mensur Demirović, diplomirani pravnik iz Tuzle, predsjednik Savjeta mladih Demokratske fronte Tuzla, Jasmin Čavalić, diplomirani sociolog iz Tuzle, član gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla i Mirnes Modrić, diplomirani pravnik iz Banovića, predsjednik Opštinske organizacije Demokratske fronte Banovići i sekretar kluba poslanika DF-a u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Begić, koji je punomoćnik potpredsjednika u tom, ali i u drugim postupcima pred Ustavnim sudom Federacije BiH, u kratkoj retrospektivi dosadašnjeg ustavnopravnog djelovanja potpredsjednika istakao je da je u pitanju borba za zaštitu prava radnika, djece i drugih osjetljivih kategorija stanovništva bez zdravstvenog osiguranja, žrtava nasilja u porodici, te uopšte borba za socijalnu pravdu.

Dunović izrazio je zahvalnost tim ljudima na njihovom radu, entuzijazmu i doprinosu u borbi za zaštitu prava svih građana, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.

Izvor: http://source.ba/clanak/BiH/495256/Dunovic-primio-tim-mladih-koji-se-bavi-rjesavanjem-oporezivanja-freelancera