BESPLATAN WEBINAR: Kako legalno raditi kao freelancer u BiH?

O događaju

U našem drugom po redu webinaru govorićemo o zakonskim okvirima za freelancing. Naše gošće Božana i Aida, će vam predstaviti sve načine kako da se freelancing-om u BiH bavite legalno. Tokom webinara saznaćete koje su vaše opcije, da li da radite kao fizičko lice, samostalni preduzetnik ili obrtnik, kao i koje su vaše administrativne i finansijske obaveze i šta su najpovoljnije opcije za vas. Pokušaćemo odgovoriti na sva otvorena pitanja vezana za ovu tematiku bez obzira da li radite u Federaciji BiH ili Republici Srpskoj. Osim korisnih savjeta, polaznici webinara dobiće i nagrade: dijelimo 50 besplatnih Udemy kurseva u vrijednosti do 30 KM. Dobitnici će biti izabrani po završetku webinara metodom slučajnog izbora.

O predavačima:

Božana Ćorda

Božana je osnivač agencije B Office koja je specijalizovana za pružanje usluga iz domena administracije, office managment-a i podrške samostalnim preduzetnicima.
Iza sebe ima 15 godina iskustva, radila je samostalno, radila je sa drugima i za druge.
Aktivni je član startap i tech zajednice u Banjoj Luci kroz organizaciju događaja i edukativnih programa za buduće preduzetnike, kao i pisanje članaka u okviru portala starter.ba.
Ona je osoba koja voli ljude, voli da dijeli, voli da sluša, da priča i voli da djeluje. Izuzetno cijeni upornost, samostalnost i odlučnost, a to su glavni pokretači svakog preduzetnika.

Aida Kosović

Aida je pravnik sa višegodišnjim iskustvom u struci. Karijeru je počela u notarijatu, a zatim radila u advokaturi, organima uprave, te u Bosnalijeku na izuzetno odgovornim poslovima. Svi ovi poslovi su joj dali odličan uvid u ulogu koje sva pravna zanimanja imaju u odnosu na firme, te odlučila da pokrene svoj posao u kojem će moći da primjeni sve stečene vještine. Tako je osnovana Agencija Norma Consulting. Norma Consulting se bavi pružanjem pravne podrške firmama koje nemaju zaposlenog pravnika. Na ovaj način osnovana je prva firma u BiH kojoj možete ustupiti sve svoje pravne poslove, na isti način kako se ustupaju finansijski poslovi računovodstvenim agencijama. Ovaj outsourcing pokriva sve oblasti koje su potrebne jednoj firmi od radnih odnosa, ugovora, javnih nabavke, te administrativnih i ostalih pravnih usluga.